Lähtöpäivä 12.6.2011

Julkaistu: 18.06.2011

Koti näytti mustalaisleiriltä. Kasseja, kirjoja, vaatteita, elektroniikkaa, kenkiä ja muuta kamaa sikin sokin. Kaikki pitäisi vielä lajitella ja pakata. Ompelukone lauloi ja Kapu istui tietsikan äärellä keräten kuvia ja tiedostoja nettisivuja varten. Tunnit hupenivat, mutta lopulta se suuri hetki koitti.

Asioilla on taipumus järjestyä tai sitten ihmeiden aika ei ole ohitse. Iltapäivän lopulla alkoi näyttää siltä, että kaikki tulee sittenkin kuntoon. Näiden nettisivujen taustatyökin saatiin tehtyä pari tuntia ennen lähtöä. Maukkaat pitsat vetäistiin vielä naamaan kotona. Ne olivat olleet odottamassa veneen kaukalossa, kun Kapu vei viimeisiä tavaralasteja veneeseen. ”Teillä on varmaan tänään muitakin kiireitä kuin ruuanlaitto” luki lapussa päällä. Kiitos Pelle ja Anja – olitte oikeassa.

Ihanaaaaa ystävät ihanaaaaa

Tuntia ennen lähtöä Kapu ja Försti astelivat Haukilahden F-laituria pitkin kohti Melinaa. Ahdasta oli. Huima määrä ystäviä ja sukulaisia, työkavereita ja tuttuja odotti jo laiturilla ja lisää pukkasi kaiken aikaa. Musiikkilajikin oli Kapun mieleen; kitarat soivat ja J.Karjalaista tuli oikeilla ja väärillä sanoilla. Väärät olivat jopa parempia. Halauksia, rutistuksia, iloa ja pientä haikeutta. Kauniita sanoja ja pieniä ja vähän isompiakin paketteja. Ystävyyttä, joka melkein pakahdutti sydämen.

Pieniä ja vähän isompiakin paketteja. kuva © Melia Kinnunen

Melinan mastoon nostettiin ylväs lippu, jossa oli kuva maapallosta ja teksti ”Melina Round the World 12.6.2011 - 7.8.2014.” Tämä taistelulippu tulee liehumaan maailman satamissa. Joku taisi epäillä miten sen tarkan paluupäivän kanssa oikein on. Kapu lupasi hankkia uuden lipun jos matka menee pitkäksi.

Tämä taistelulippu tulee liehumaan maailman satamissa. kuva © Melia Kinnunen

Tasan kello 18 oli lähdön hetki. Peräkulmaan oli jo vaihdettu sellainen halvemman sortin peräköysi. Purjehtijaystävä Hammi odotti jo Fiskarsin kirves koholla valmiina katkaisemaan köyden ja vapauttamaan Melinan matkalle maailman ympäri.

Hammi valmiina Melinan vapauttamiseen. kuva © Merja Karlsson

Kapu sai pienellä yrityksellä melkein satapäisen joukon hetkeksi hiljaiseksi kertoessaan muutamilla sanoilla valmisteluista. ”Tällainen projekti vaatii huiman määrän erilaista osaamista ja apua, jonka myötä Melinan purjehdus on nyt mahdollista aloittaa. Ennen kaikkea se on ollut valtaisa projekti veneen valmistelua ja varustelua, jossa multipurpose osaaja Jarmo on ollut fantastinen primusmotor. Hänen panoksensa on ollut korvaamaton ja ilman häntä lähtö olisi joskus 2014 tai sen jälkeen. Jarmolla on myös se kännykkänumero, johon Kapu ekana soittaa, kun itseltä menee sormi suuhun.”

Kapu kertoo matkan valmisteluista. kuva © Melia Kinnunen

Lähtölaukaus

Kapu ja Försti seisoivat Melinan takakannella. Tykki pamahti ja kirves heilahti. Kaikki köydet olivat irti. Kapu astui ruorin ääreen, keulapotkuri käänsi kokan irti laituriaisasta, vaihde kolahti päälle ja konehuoneeseen meni komento ”hitaasti eteenpäin”. Melina irtosi laiturista, saattojoukko vilkutti, kamerat räpsyivät, musiikki soi, naapuriveneiden sireenit ulvoivat ja saattoveneet sy Pahe (ex-Melina) ja sy Vivien odottivat. Ihanaaaaa ystävät ihanaaaaa!

Kapu käänsi kaasukahvaa eteenpäin ja pyyhki kyyneleitä. Vielä viimeiset vilkutukset ja sitten se alkoi; Melina maailman merillä.

Melinan matka on alkanut. kuva © Melia Kinnunen

Lähtölaulu

» Kuuntele S/y Elainen lähtölauluterveiset Uudesta-Seelannista. Kalle ja Helina ovat pari vuotta Melinan edellä.

Kuvat 12.6.2011

MMM Lokikirja 2011-2014