MELINA ATLANTIC CIRCUIT 2005-2006:   MIEHISTÖN JA VENEEN ESITTELY   |   LOKIKIRJA   |   REITTI

Viimeinen viikko ennen lähtöä

Julkaistu: 22.06.2005

Päätöksen purjehduksesta teimme 3,5 vuotta sitten, joten aikaa valmisteluihin, veneen varustamiseen ja kaikkeen muuhun logistiikkaan tuntui olevan reilusti. Mutta niin sitä ihminen erehtyy.

Viimeisen viikon aikana työlista piteni sitä mukaa kun päivät vähenivät. Yöunet jäivät 4-5 tuntiin ja loput parikymmentä tuntia täyttyivät tehokkaasti viime hetken asennuksista, tavaran lajittelusta ja lastauksesta. Työlistaan kuului vielä asunnon osittainen tyhjentäminen, koska olimme vuokranneet sen kalustettuna saksalaiselle perheelle, joka oli tulossa heti pari päivää lähtömme jälkeen. Myös vakuutusasiat, postinjakelun muutokset, pankkiasiat, luottokorttien uusiminen yli vuodeksi, veneen käyntikortit, leimasin, uudet kamerat ja muut viime hetken hankinnat veivät oman aikansa, jota tuntui olevan aivan liian vähän.

Veneen autopilot ja ruoritolpan multinäyttö menivät vaihtoon vai pari päivää ennen lähtöä. Päätoiminen laivanvarustajana toimiminen näkyi myös huimana kassavirtana, joka oli siis negatiivinen. Ystävien varmasti hyvää tarkoittavat kommentit "voi kun ihanaa, olisi hienoa voida lähteä itse samanlaiselle purjehdukselle" saivat uupuneen ja stressaantuneen kipparin valittamaan työn määrää ja ajan puutetta. Siihen tuli kuitenkin varsin osuva kommentti takaisin: "Ai, minä luulin, että tätä Te olette itse halunneet." Se palautti sopivasti asiat mittasuhteisiin ja ei muuta kuin venettä pesemään.

Lähtöpäivää edeltävänä yönä kello 2.30 kaikki alkoi olla kunnossa. Vain omien vaatteiden ja ruokien lastaus jäi lähtöaamun tunteihin. Viimeinen yö omassa kodissa lähes 14 kuukauteen tuntui jopa hieman haikealta.