MELINA ATLANTIC CIRCUIT 2005-2006:   MIEHISTÖN JA VENEEN ESITTELY   |   LOKIKIRJA   |   REITTI

Haukilahti 28.7.2006 kello 17

Päivitetty: 16.08.2006

28.07.2006 Haukilahti; Melinan kotiinpaluujuhla oli meille huima yllätys.

28.07.2006 Haukilahti; förstin eka askel kotilaiturille.

28.07.2006 Haukilahti; "se on tehty mikä on meinattu" kertoo kapun ilme.

Melina Atlantic Circuitin viimeinen purjehdus oli edessä. Nautimme Suomen suvesta puoli päivää Skrubbön saaressa ja saunakahvien jälkeen lähdimme kello 14. Matkaa Haukilahteen oli kokonaista 13,5 meripeninkulmaa. Kevyt etelälounainen tuulenhenki sai Melinan lipumaan neljän solmun nopeudella ja kapu laski ETA:a moneen kertaa. Tällä nopeudella olisimme perillä vasta 17.30, joten lähetimme pari loitsua taivaalle ja kohtahan tuuli friskasi. Loki alkoi nakuttaa yli kuutta solmua, jolla olisimme perillä tuntia aikaisemmin. Otimme keulan sisään ja saimme venevauhdin sopivaksi. Tasan kello 17 laskimme purjeet Haukilahden sataman edustalla ja ajoimme hiljaa kotilaituriin. Siihen se hiljaisuus sitten päättyi.

Laituri oli täynnä ystäviä ja sukulaisia. Tervetuloa Melina -banderolli liehui korkealla ja musiikki soi. Grillit, herkkupöydät ja baarit täyttivät laiturin vastaanottajien ohella. Kello 17.07 förstin jalka kosketti laituria ja kapu hyppäsi kohta perässä. Ystävät hurrasivat ja taputtivat. Nyt alkoi loputon halausten virta. Kapu yritti ääni väristen kuvata tunnelmiamme ja kiittää kaikkia ihania ihmisiä, jotka olivat saapuneet vastaanottamaan Melinaa. Filmiä paloi ja kaikilla oli hymy herkässä. Upea trio soitteli kapun suosikkibiisejä ja välillä koko laiturillinen väkeä lauloi mukana. Aivan ihana fiilis. Hilut jatkuivat useamman tunnin ja herkulliset grillimakkarat tekivät kauppansa kuohuviinin kanssa. Sen jälkeen kapulle ja förstille lyötiin eteen tukkimiehen annos panna cottaa, ja kun siitä selvisi oli edessä valtaisa rasia herkullisia vadelmaleivonnaisia. Huokailimme ilosta ja onnesta; että meillä on tällaisia ystäviä. Vähän ennen puoltayötä saatiin nämäkin juhlat siirrettyä muistojen puolelle ja kömmimme veneen keulakajuuttaan nukkumaan vielä viimeiseksi yöksi. Kotiin ei ollut vielä kiirettä.

Ihanan hauskan illan jälkeen uni ei meinannut tulla. Kelasimme moneen kertaan illan tapahtumia ja sitä miten upealta se meistä tuntui. Kaikki valmistelut oli onnistuttu tekemään niin salaa, että vastaanottojuhlat olivat meille todellinen ylläri. Välillä ajatukset kuljettivat meidät kauas lämpimiin vesiin ja vihreisiin saariin. Olihan lähdöstä Caribialta kulunut vasta kaksi ja puoli kuukautta. Mutta ennen kaikkea mielen täytti ajatus "se on tehty mikä on meinattu". Elämämme purjehdus Melina Artlantic Circuit oli päättynyt ja kaiken jälkeen Melina ja miehistö voivat hyvin.

Kaikki kuvat © Liukkonen.